Popüler Aramalar:

İş Zekâsı Tedarik Zinciri Yönetiminizi Nasıl Etkiler?

Tedarik zincirleri, eş zamanlı olarak dönen birçok bağımsız parçaya sahip olan karmaşık sistemlerdir. Kaçınılmaz olarak, değerli bilgileri izole eden çok büyük silolar (veri depoları) meydana geliyor ve bu durum yöneticiler için değerli ve gerekli olan dataları bulmayı zorlaştırıyor. İş zekası araçları, bu yayılmış verilerin toplanması ve birleştirilmesiyle iş operasyonlarının daha bütünsel bir görünüm kazanmasını sağlamak yararlı olabilir. Bir tedarik zinciri grubuyla iş yürütmek, büyük veri silolarının oluşma olasılığını azaltır; ancak bir işletme, talep planlaması, dağıtım ve envanter yönetimi için belirli çözümler kullanıyorsa Bu ürünlerin her birinden verileri analiz etmek için daha fazla beceri setine sahip araçlar gerektirecektir.. Bununla birlikte, düzgün bir şekilde kullanıldığında, iş zekası yazılımı bir tedarik zincirinin tüm yönlerine faydalı olabilir.

@@74@@

 

Talep Planlama İçin İş Zekası

Talep yönetimi tedarik zincirleri için kritik önem taşır çünkü işletmenin kar oranlarını artırmak için ne  kadar çok üretim yapılması gerektiğini belirler. İş zekası çözümleri, işletmelerin talep ihtiyaçlarını daha iyi tahmin etmelerine yardımcı olur. Tedarik zincirleri hem tarihsel hem de düzenli satış rakamlarını piyasa tutumu ile birleştirerek, üretim departmanına  ayırmaları gereken zaman ve kaynak miktarını daha iyi tahmin edebilmeleri için yol gösterir. Gerekenden az veya fazla üreten bir şirket varsa, karlılığa doğrudan eder; doğru tahmin, tedarik zincirleri için çok önemlidir.

 

Dağıtım İçin İş Zekası

Ürünün müşteriye tatmin edici bir zamanda ulaştığından emin olunması bir işletmenin en önemli son işlemlerinden biridir. Ticari İstihbarat Yazılımı ile şirketler, filoların teslimatlarla ilgili hizmet düzeyi anlaşmalarına sadık kaldıklarını ispatlamak için dağıtım işlemlerini takip edebilirler. Teslimatlar beklenenden uzun sürerse, aynı iş zekası ürünleri yöneticilere bunları düzeltme fırsatı verir. İş zekâsı ürünleri dağılımı etkileyen dış faktörleri de izleyebilir. Çözümler, kötü hava koşulları gibi potansiyel engelleyicileri hesaba katarak teslimatların nasıl etkilendiğini belirlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca şirketler, bu çözümlerle, kârı en iyi düzeye çıkarmak için yakıt maliyetleri gibi işle ilgili masrafları izleyebilirler.

 

Envanter Yönetimi İçin İş Zekâsı

İş zekâsı araçları envanter verilerine erişebildiğinde, kullanıcılar üretim hacim miktarlarını maksimum kazanç için optimize edebilir. Fazla veya eksik üretimden kaçınmaya çalışan şirketler yoğun bir mevsimden sonra depoda çok fazla ürün bulunmamasından yâda talep edildiğinde gerekenden az ürün  olmamasından emin olmak için bu tür bilgileri kullanmayı isteyecektir. Çoğu envanter çözümü, tedarikçi bilgilerini, satın alma ve satış verilerini izler. Kullanıcılar, bir işletme zekâsı platformunda tüm bu envanter verilerini kullanarak, bir işletmenin her zaman en uygun envanter hacmini hesaplayabilir.

@@36@@

IOT Makina İçin İş Zekâsı

Birçok tedarik zinciri akıllı makine uygulamaya başlamıştır. Bağlı aygıtlar veya Nesnelerin İnterneti (IoT) ürünleri ürünü, muazzam miktarda veri üretir. Şirketler, ayrıntılı bilgi elde etmek amacıyla veriyi elemek için iş zekâsı platformlarını kullanmaları gerekecektir. IoT makine tarafından oluşturulan veriler, çalışma süresi konusunda bilgi sağlayabilir, böylece üretim tutarlı kalabilir. Mesela makine, onarılmaya veya rutin bakıma ihtiyaç duyduğu zaman işletmeleri uyarabilir. Bu, masrafları azaltmanıza ve en sonunda karlılığı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Bunlar, işletmelerin verilerden yararlanarak tedarik zinciri yönetimini geliştirmeye yardımcı olmak için iş zekâsı araçlarını nasıl kullanabileceklerine dair birkaç senaryoydu. Bir tedarik zincirine birçok faktör besleme yapar ve her biri, fikirlere dönüştürülebilen benzersiz veriler oluşturur. Unutmayın, iş zekâsı araçları işi bağımsız olarak kendiliğinden yapamaz. Kullanıcılar, ham verileri işleme konabilen bilgilere dönüştürmek için veri bilimcileri ve analistlerinin çabalarına ihtiyaç duyacaktır. İş zekâsı çözümleri, tedarik zinciri yönetiminin iyileştirilmesine yönelik ilk adımları sunar.

 

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

Doküman Yönetim Sistemleri

Doküman Yönetim Sistemleri

Büyük Veri Programları

Yapay Zekâ, Bilgisayarınıza Mutlaka Girecek!

ERP Programları

2017 Yılının En iyi 19 İş Dünyası Mobil Uygulaması