Popüler Aramalar:

Web Geliştiriciler İçin 2020 SEO Kontrol Listesi

 

Her ne kadar Web sitenizde uluslararası veya yerel bir mücadele yürütüyor olursanız olun, yalnızca iyi bir içeriğe sahip olmak artık yeterli değildir. İçeriği yapılandırmak ve en çok aranan anahtar kelimeleri çekmek için arama motoru optimizasyonunu (SEO) kullanabilir ve bir içerik ekibinin SEO odaklı değerli bir içerik oluşturmasını sağlayabilirsiniz, ancak yine de bir kitle tarafından benimsenilmeyebilir Neden biliyor musunuz? Çünkü içerik madalyonun sadece bir yüzü.

Arama motoru sıralamasını iyileştirmek için diğer bir taraf ise ne kadar iyi kod yazdığınızdır. Ancak programcılar ve geliştiriciler tüm bunlara nasıl dahil oluyor? Tipik bir programcı hatası, kod yazarken SEO'yu dikkate almıyor.

 

Geliştiriciler Neden SEO'yu Ciddiye Almalı?

 

SEO, maaşınızı arttırmanın yanında, web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) ne kadar yüksek sırada çıkacağı konusunda önemli bir rol oynar. Dolayısıyla geliştiriciler SEO'yu bir hayli önemsemelidir.

Web sitenizi güzel tasarlanmış bir iç mekan olarak düşünün. Temel, duvarlar, çatı ve diğer destek yapıları iyi inşa edilmezse, güçlü bir rüzgar veya depremden dolayı çökmeye mahkumdur.

Aynı şey web siteniz için de geçerli. Bir geliştirici bunu iyi kodlar ve Google’ın en iyi uygulamalarını takip ederse, SERP'lerde üst sıralarda yer alması ihtimali vardır. Öte yandan, yaptığınız hatalar web sayfanızı ziyaret edenlerin sayısını etkileyeceği gibi, görünürlüğünüzü ve sonuç olarak, web siteniz arama motorlarından ceza aldığı için işletmenizin potansiyel kârını dahi etkileyebilir.

Web geliştiricileri, sadece kariyerlerinin ilerlemesi için değil, projeleri için de SEO'nun nasıl yapıldığını bilmekten faydalanabilirler. İkincisine odaklanalım, olur mu?

Başlamak için geliştiriciler, cihaz dostu web siteleri oluşturmayı öğrenmeliler. Google’ın mobil cihazlara yönelik ilk endeksleme özelliği, SEO’nun önemli parçalarından biri haline geldi. Bu nedenle, eski ve yeni web sitelerinin geliştiricileri, cihaz dostu sayfaların nasıl uyarlanacağını ve oluşturulacağını öğrenmek zorundaydı.

Geliştiriciler ayrıca SERP'lerde daha üst sıralarda yer alabilecek web sitelerini nasıl oluşturacaklarını da öğrenmeleri şart. Tabii ki, bu sadece geliştirici için değil, müşteri / iş için de harika. Web siteniz daha üst sıralarda olduğunda, yerel arama yapan daha fazla kişi web sitenizi görebilir ve SERP'nin altındaki web sitelerinden daha fazla organik trafik çeker.

@@143@@

Geliştiricilerin Optimize Edilmiş Bir Web Sitesi Oluşturma Hakkında Bilmesi Gerekenler

 

Yeniden kodlamaya başlamak veya SEO ile nasıl kod yazacağınızı öğrenmek için heyecanlı mısınız? SEO için bu kontrol listesine bir göz atın, web sitenize uygulayın ve ödüllerini yakında almaya başlayın.

 

1. Başlıklar

 

Başlıklar, Köprü Metni Biçimlendirme Dili (HTML) etiketleridir. Bunlar, her içerik bölümünün başında gördüğünüz büyük, kalın metinlerdir. W3schools'a göre altı başlık vardır, H1 en önemli ve H6 en azdır. Başlıklar önemlidir, çünkü arama motorları içeriğinizin yapısını dizine eklemek için bu HTML etiketlerini kullanır.

 

2. Alt Etiketler

 

Her SEO ile ilgili temel kontrol listesinde olması gereken bir başka HTML etiketi de alt etiketleridir. Temel olarak resimler, köprüler, videolar ve diğer kaynaklar içindir. Web geliştiricilerinin bu HTML etiketini doldurmaları gerekir, çünkü resimler arama motorları tarafından dizine eklenebilir. Alt etiketler ayrıca izleyiciye yüklenememesi durumunda görüntünün veya medyanın ne olduğu hakkında bir fikir verir.

 

3. Görüntü Optimizasyonu

 

Eğer siteniz üç saniye içinde yüklenmezse, kullanıcıların % 53'ünün web sitenizden ayrılacağını biliyor muydunuz? Bu nedenle, web siteleri oluşturmak söz konusu olduğunda yükleme hızı çok önemlidir. Peki, web siteniz yükleme hızını yavaşlatan veri ağırlıklı, yüksek çözünürlüklü görüntülerle doluysa ne yaparsınız? Tabii ki görüntü optimizasyonunu kullanırsınız.

Temel olarak, çok fazla ayrıntıdan ödün vermeden görüntünün doğru biçimini, dosya adını, dosya boyutunu ve boyutlarını nasıl seçeceğinizi öğrenmelisiniz. JPEG'lerin PNG biçiminden daha SEO dostu olduğu düşünülmektedir. Mümkün olduğunca görüntülerinizi 100 KB boyutundaki görseller şeklinde kaydedin. Daha büyükse, aşamalı bir JPEG biçiminde kaydettiğinizden emin olun. Dosya adı, görüntüde ne olduğunu açıklayıcı olmalıdır.

 

4. Video Optimizasyonu

 

Videoların büyük dosya boyutlarına sahip olduğu bir sır değil. Bunları kendi web sitenizde saklamak size Google'dan veya diğer arama motorlarından ceza almanıza neden olabilir. Doğru video barındırma platformunu seçerek, videoyu kopyalayarak, altyazı ekleyerek ve ilgi çekici bir küçük resim kullanarak bunu değiştirebilirsiniz.

 

5. Yapısal Veri

 

Yapısal veriler, arama motorlarının web sitenizin ne hakkında olduğunu bilmesine yardımcı olur. Arama motorları sayfanızın içeriğini anladığında, yapılandırılmış verilerdeki içerik arama sorgularıyla eşleşmek için kullanılabilir.

Kodunuzu nasıl yapılandırdığınız da budur. Ne kadar iyi iç içe ve özelliklerin düzgün konumlandırılmış olup olmadığı, SEO'yu etkileyecektir.

 

6. Harici JavaScript ve CSS Yapma

 

Hızdan bahsetmişken, SEO'nun teknik bir parçası, web geliştiricilerinin tümünü tek bir sayfaya eklemek yerine harici JavaScript ve Basamaklı Stil Sayfaları (CSS) kullanmasını gerektirir. Bu şekilde, tarayıcılar bir web sitesinin dekoratif kısmına geçmeden önceki içeriğini ve HTML yapısını yükleyebilir.

 

7. Sayfa Hızı

 

Web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiği SEO'nuzu etkiler. Ne kadar hızlı olursa, ilk sayfada sıralanma olasılığı o kadar yüksek olur. Bu SEO kontrol listesindeki önceki noktaları hem yeni hem de eski web siteleri için kullanabilirsiniz.

 

8. Mobil Optimizasyon

 

Yukarıda bahsettik ve tekrar anlatacağız: Web sitenizin daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız mobil optimizasyon çok önemlidir. Neden mi? Çünkü artık masaüstü kullanıcılarından daha fazla mobil kullanıcı var. Aslında, 2018'de bir web sitesinde geçirilen zamanın % 40,1'i mobil kullanıcılardan geldi ve bu payın artması bekleniyor.

Kodunuzun mobil veya masaüstü platformlarına uyum sağlayacak kadar esnek olduğundan emin olun. Mobil trafiği kaçırmamak için adapte olmanız gerektiğini bilmek roket bilimcisi olmanızı gerektirmez.

 

9. Mobil Kullanılabilirlik

 

Web sitenizin bir cep telefonuna iyi uyması her şeyin iyi olduğu anlamına gelmez. Düğmeler, bağlantılar, metinler, resimler ve videolar çok küçük olabilir. Mobil kullanıcılar için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacak düzeni dikkate aldığınızdan emin olun.

 

10. Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP'ler)

 

Web siteniz için başka bir sıralama faktörü Google’ın AMP'sidir. Google, arama teriminizle ilgili bir grup web sitesini atlıkarınca biçiminde gösterdiği zamandır. Bunu başka bir seviyeye taşıyan şey, atlıkarıncadaki herhangi bir öğeye tıkladığınızda anında yükleneceğidir.

 

11. Robots.txt Dosyası

 

Bu dosya, arama motoru tarayıcılarının web sitenizi otomatik olarak nasıl tarayacağını bildirir. Robots.txt dosyası, web sitelerine yönelik herhangi bir SEO kontrol listesinin önemli bir parçasıdır çünkü arama motorlarına hangi sayfaların taranacağını ve taranmayacağını söyler.

 

12. Sunucu Yapılandırması

 

Sunucunuzun konumunun web sitenizin SEO'sunda önemli bir rol oynayabileceğini biliyor muydunuz? Sayfa hızı söz konusu olduğunda olabilir. Ancak bu, coğrafi etiketleme kullanılarak kolayca çözülebilir. Alan adınızı ve alt alan adlarınızı da düzeltebilirsiniz.

 

13. Performans Kontrolörleri

Web sitenizde hızlı bir SEO denetimi yapmak için performans denetleyicilerini kullanın. Bir denetim kontrol listesi, başlıklardan ve açıklamalardan web sitenizdeki bağlantılara kadar her şeyin çalışıp çalışmadığını görmenizi sağlar. Bu şekilde, neyin optimize edileceğini ve/veya bir şeyin derhal düzeltilmesi gerekip gerekmediğini bilirsiniz.

 

14. Site Alan Adı Kontrolü Hazırlama

 

Bir web sitesi geliştirme aşamasında, genellikle evreleme adı verilen bir alanda barındırılır. Burada, her şey yayınlandığında sorunsuz çalışacağından emin olmak için testler ve güncellemeler yapılır.

Bazen geliştiriciler, tüm çalışmalardaki görüntüler ve kırık bağlantılar gibi belirli kodları güncellemeyi unuturlar, bu da bir web sitesinin SEO'suna zarar verebilir. Bunu yapmadan önce kontrol etmeniz gereken şeylerin bir kontrol listesini oluşturun.

 

 

 

SEO Dönüşümünüze Bugün Başlayın

 

Her şey ters mi gitti? İşte, geliştiricilerin 2020'de web sitelerini iyileştirmek için neden SEO öğrenmeleri gerektiğinin bir özeti.

İlk olarak, SEO'yu önemseyen geliştiricilerin ne yapması gerektiğini bilen bir yapıya sahip olması; daha iyi bir web sitesi yapısına, gelişmesine ve özellikle performans artışı sağlanabilir.

İkincisi, web geliştirme ve SEO el ele gider. Bu iki disiplini birleştirdiğinizde, tüm güncellemelere dayanabilecek güçlü ve yıkılmaz bir web sitesi elde edersiniz.

Üçüncüsü, SEO uygulayan bir geliştirici proaktiftir. Geliştirmeye ek görevler ve çalışma saatleri eklenmesine gerek yoktur. Geliştirici en iyi uygulamaları öğrendikten sonra, her şeyi yeniden gruplandırmasına ve yeniden yapmasına gerek yoktur - zaten yapılmıştır.

SEO gerçekten web geliştiricileri için bir zorunluluktur. Sadece kariyer açısından bir avantaj elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda kodlamanızı geliştirebilecek ve gelecekte daha iyi, daha etkili web siteleri oluşturabilmenizi sağlayacak bir kavramdır.

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

Uzak Masaüstü Programları

En Popüler 7 Ücretsiz Masaüstü Programı 2020

Antivirüs Programları

IT Güvenliği Nedir?

Eğitim Programları

Hangi Eğitim Programları Öğretmenler Tarafından  Daha Çok Kullanılıyor?